Tanulmányi versenyeken elért eredményeink

Kiváló eredmények az anyanyelvi versenyen és a filmpályázaton

A szegedi Agórán a magyar nyelv napja tiszteletére rendezett ünnepi gála keretében jutalmazták a kétfordulós online regionális anyanyelvi vetélkedőn legjobb eredményt elért tanulókat. Iskolánk két csapata, a Nyelvész-lények (Oszlács Diana Dóra, Udvardi Kiara, Farkas Brendon) és a Nyelvelők (Sándor Boglárka, Friedl Máté, Kiss Dániel) II. helyezést értek el. Az országosan meghirdetett anyanyelvi témájú filmpályázat legjobban sikerült alkotásait is díjazták. A 12.B osztály tanulói, Oszlács Diana Dóra, Udvardi Kiara és Farkas Brendon filmje III. helyezett lett. Az alkotás ötletességével tűnt ki a beküldött pályaművek közül. Felkészítő tanáraik Bacsó Ilona és Gregus Anna tanárnők voltak. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Csatolmányok: 
Share/Save

Gratulálunk, Kiara!

Udvardi Kiara 12.B osztályos tanulónk az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny országos sátoraljaújhelyi döntőjén 14. helyezést ért el. Kiváló teljesítményéért az Anyanyelvápolók Szövetségének könyvjutalmát kapta. Gratulálunk! Felkészítő tanára: Bacsó Ilona

Share/Save

Első helyezés az Édes anyanyelvünk versenyen

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei döntőjén iskolánkat Magyar Réka (10.A) és Udvardi Kiara (12.B) képviselte. Az írásbeli feladatok megoldása során leíró nyelvtani, stilisztikai, nyelvhelyességi ismeretekről kellett számot adni. A szóbelin – rövid felkészülés után – egy háromperces beszédművet kellett elmondani a megadott témának, műfajnak megfelelően. Kiara kiváló szereplésével első  helyezést ért el, ezzel továbbjutott a verseny sátoraljaújhelyi országos döntőjébe. Gratulálunk!

                                                                                     Bacsó Ilona

                                                                                  felkészítő tanár

Share/Save

Megrendeztük az iskolai Kazinczy-versenyt

A könyvtár volt a helyszíne a január 25-én rendezett vetélkedésnek. A zsűri elnöke Kovácsné Velenczei Magdolna tanárnő volt, aki hosszú évekig szervezte ezt a versenyt nyugdíjba vonulása előtt. A résztvevőknek egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A szabadon választott szövegek változatossága és szép tolmácsolása jelezte, hogy a versenyzők felkészülten jelentek meg. A kötelező szöveg már nagyobb kihívást jelentett a résztvevőknek. Hosszas számolgatás és egyeztetés után a zsűri tagjai az első három helyezést döntötték el:

  1. Fejős Kata Eszter 9.A
  2. Magyar Zoltán 10.C
  3. Varga-Tóth Rebeka 12.A

Kata és Zoli képviselik iskolánkat a megyei versenyen. Kitartást a felkészüléshez és sikeres szereplést kívánunk a nyerteseknek!

                                                           Bacsó Ilona, szervező

 

 

Share/Save

Pénzsztár verseny 2017 továbbjutás

Iskolánk Válságkezelők újratöltve csapata továbbjutott a Pénzsztár verseny megyei fordulójába.

Csapat tagjai:

Tóth Evelin, Martonosi Dávid, Horváth Kitti, Kardos Katalin (12/B)

Ezúton gratulálunk a diákoknak és az őket felkészítő tanároknak.

(Eötvös vezetőség)

Share/Save

KEBA verseny

Befejeződött a KEBA (Közép-Európai Brókerképző Alapítvány) középiskolásoknak hirdetett értékpapír-piaci tanulmányi versenye. A több hónapon keresztül zajló versenyen iskolánkból a 11. B  osztály Dagobert nővérek nevű csapata vett részt. A versenyre regisztrált 339 csapat közül a lányok a selejtezőben az on-line tesztversenyen az 59. helyen végeztek.

A csapat tagjai:

Horváth Kitti
Kardos Katalin
Tóth Evelin

Felkészítő tanár: Tóth Lajosné

Share/Save

KEBA verseny

Félidőhöz érkezett a Közép Európai Brókerképző Alapítvány középiskolásoknak évente   meghirdetett  értékpapírpiaci versenye. Ebben az évben 5 országból 339 csapat nevezett a vetélkedőre. Iskolánkból a „Dagobert nővérek” csapata jelenleg a 39. helyen áll a tesztversenyben.

A csapat tagjai a 11.B osztály tanulói:

Horváth Kitti
Kardos Katalin
Tóth Evelin

 (Segítő tanár: Tóth Lajosné)

Share/Save

Mögnyertük

A Mondom, írom, mögőrzöm! elnevezésű nyelvjárási vetélkedőn iskolánk csapata 1. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez! A győztes csapat tagjai a 10.B osztály tanulói (felkészítő tanár: Bacsó Ilona): Katymarac Bianka, Oszlács Diána Dóra, Szántó Tilda, Udvardi Kiara

Diákjaink egy helyi tájnyelven megírt szöveget adtak elő, majd a déli nyelvjáráshoz kapcsolódó feladatlapokat oldottak meg. A kérdések szinte minden tájszólásunkhoz kapcsolódó területet érintettek a hangtani sajátosságoktól kezdve a szó- és szólásmagyarázatokig.

Share/Save

Katasztrófavédelmi Verseny Megyei döntő 2016.

A Katasztrófavédelmi Verseny Megyei döntőjében bronzérmes lett az Eötvös csapata.

A csapat tagjai voltak:

Lakatos Bertold(13.b),

Szarka Valter(13.b),

Bábi Zalán(12.c),

Szűcs Szabolcs(12.c).

Tanárnőjük Nagy Enikő.

Gratulálunk!

Média: http://csongrad.katasztrofavedelem.hu/hirek/4020-a-fabiansebestyeni-csapat-jutott-tovabb-az-orszagos-dontobe

Share/Save

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Országos Döntő 2016.

Amint beszámoltunk róla, Vinkó Nóra 11.C személygépkocsi kategóriában 2. helyen végzett a megyei versenyen.

Az első helyezett fiú visszalépése miatt Nóra képviselte személygépkocsi kategóriában Csongrád megyét a debreceni országos döntőben. 2016. április 12-14 között.

Nóra remekül helyt állt, a lányok közül az egyik legjobb volt, a középmezőnyben végzett az országos versenyen.

Gratulálunk!

Média a versenyről: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/befejezodott-a-xiii-kozepiskolas

Share/Save

Oldalak