Sportversenyeken elért eredményeink

V. Gyurta Dániel Úszógála első helyezettje az Eötvös!

Idén is megrendezésre került június 7-én a hagyományokkal rendelkező Gyurta Dániel úszógála, amelyen a város összes középiskolája képviseltette magát. A három órás küzdelemben 63000 métert teljesítve az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata győzött, megnyerve ezzel a vándorkupát is! A csapattagok voltak: Kasza Dániel, Klein Tamás, Szabó Bence, Borbás Gergő, Pap Roland, Szőke Zita (9. Ny), Dobos Attila (9. B), Göncöl Andor (9. C), Horváth Henrik, Tót Csaba (10. C), Fürdök Viktor (11. C), Nagy Enikő tanárnő, Ujházi Attila, Urvári Sándor tanár úr.

Gratulálunk a csapatnak!

Share/Save

Ergométeres verseny

2019. május 29-én szerdán a sportcsarnokban került megrendezésre az eső miatt az ergométeres verseny. A versenyre 10 középiskolás  csapat nevezett. Mivel nem a friss levegőn, hanem bennt volt a verseny, az eredetileg tervezett maraton (42 km-es) táv helyett 21 km-t kellett a  csapatoknak evezni. Az 1. helyezést a Németh Lászlő Gimnázium 2. csapata szerezte meg, a 2. helyezést a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata, a 3. helyezést pedig iskolánk csapata érte el. Nagyon nagy küzdelem volt a csapatok között, az egyáltalán nem könnyű versenyen. Iskolánk csapattagjai a következő tanulók voltak:

Faragó János 11.a, Friedl Máté 11.a, Kiss Dániel 11.a, Faragó Alex 9.c, Csiszár Norbert 9.c, Borbás Gergő 9.ny, Szabó Bence 9.ny, Klein Tamás 9.ny, Olasz Márk 9.a, Herke Gábor 9.a.

Gratulálunk a tisztességes helytállásért és a jó eredményért!

Share/Save

Gesztenye galopp (haditorna verseny)

Ahogy korábbi években, idén is részt vett iskolánk csapata  Békéssámsonon 2019. május 10-én megendezett honvédelmi akadályversenyen. A helyi általános iskola lelkes tanárainak köszönhetően 18 állomáshelyen kellett bizonyítaniuk tudásukat, felkészültségüket a négy fős – 2 leány, 2 fiú – csapatoknak. A (Bába Tünde, Erdős Dávid, Kolozsi Gergő, Thieliczke Tilda alkotta) „Névtelen Hősök” formációnak többek között lövészetben, fegyveres és tájékozódási futásban, gránátdobásban, térképolvasásban, logikai feladatokban valamint tűzfeladat leküzdésében kellett, hogy gyorsan és pontosan hajtsa végre a próbákat.

Csapatunk végül az V. helyet szerezte meg a középiskolás kategóriában, úgy, hogy pontszámban megegyező eredményt ért el az előtte végzett csapattal. Közöttük csak a jobb lövészeti eredmény döntött a másik különítmény javára.

Tanulóink több mint 7 kilométert gyalogoltak miközben az összes állomást sikeresen teljesítették, ezzel is bizonyítva elszántságukat és tehetségüket.

Gratulálunk helytállásukhoz és az elért eredményhez!

Share/Save

megyei atlétika egyéni pályabajnokság

2019. április 24-25-én Hódmezővásárhelyen rendezték meg az atlétikai  futó és ugrószámok versenyét, április 29-én pedig Szegeden a dobó számok versenyét. Iskolánk tanulói közül többen is szép helyezést értek el a versenyen, ketten az országos versenyre jutás szintjét is teljesítették. (Stráma Klaudia 11.a távolugrásban, és súlylökésben, Erdős Dávid 9.ny pedig 100 m-es síkfutásban)

Eredményeink: 800 m-es síkfutásban Csiszár Norbert  9.c 1. hely, Tóth Andrea 10.c 2. hely, távolugrásban Babcsán Márk 10.c 2. hely, Stráma Klaudia 11.a 2. hely, 100m-es síkfutásban Erdős Dávid 9.ny 1. hely, Ötvös Netti 9.c, 400 m-es síkfutásban Pap Milán 10.c 3. hely, súlylökésben Stráma Klaudia 2. hely, Erdős Dávid 5. hely.

Share/Save

Országos mezei futóverseny

A Magyar Diáksport Szövetség 2019. április 10-én, Gödöllőn rendezte meg az idei mezei futás diákolimpia országos döntőjét. A különböző korcsoportokban közel 2500 résztvevője volt a találkozónak, amelyen az Eötvös csapata – Babcsán Márk, Csatlós Gábor, Csiszár Norbert, Kovács Renátó, Papp Milán – az V. korcsoport küzdelmeiben derekasan helyt állt. Legjobb futóink az időeredmények alapján a középmezőnyben, míg a többiek egy kicsit hátrébb érkeztek a célba, ami a csapat eredményét tekintve a 29. helyet jelentette. Ilyen rangos és népes versenyen már önmagában élményt jelent részt venni, amit még a helyi Grassalkovich-kastély megtekintésével is kiegészítettünk.

Share/Save

Országos Honvédelmi Verseny!

Ápr.11-12 között került megrendezésre az Országos Honvédelmi Verseny középiskolai döntője Budapesten a Zrínyi Miklós laktanya és egyetemen.Ősszel a megyei döntőt iskolánk csapata nyerte meg,így kivívta az országos döntőbe jutás jogát.A rangos megmérettetésen szépen helytálltak diákjaink a főként rendészeti,honvédelmi középiskolák között.Csapattagok: Dékány Áron,Siber Julián (12.c),Dér Ákos,Dobó Alex (13.a) osztályos tanulók.Felkészítő tanáruk: Nagy Enikő tanárnő,csapattagja volt még Urvári Sándor tanár úr is.

Gratulálunk nekik!

Share/Save

Szőke Zita "szárnyal!"

Iskolánk 9.osztályos tanulója Szőke Zita az elmúlt hónapokban rengeteg versenyen vett részt,kimagasló teljesítményt nyújtott.Szlovéniában nemzetközi úszóversenyen több számban helyezett lett,korosztályos világbajnoki kvalifikációs szintidőt ért el!A felnőtt országos bajnokságon egyik legfiatalabb indulóként 4x100 m mix vegyesváltó tagjaként 3. 50 m gyorson 6.100 m gyorson 7. helyezett lett.Az elmúlt héten a Héraklész program keretein belül Olaszországban vett részt edzőtáborban úszóválogatott csapattal.

Gratulálunk neki, további sok sikert!

Share/Save

Jó tanuló,jó sportoló díjazottjai iskolánkból!

Idén is megrendezésre került a hagyományokkal rendelkező "Jó tanuló,jó sportoló"gála.Iskolánk három tanulója, és egy tanára kapott kitüntetést.

Középiskolás fiú kat.legjobb tanuló-sportolója Kasza Dániel (9.ny) korosztályos válogatott vízilabdázó lett,aki a szentesi vízilibda club tagja.Középiskolás lány kat.legjobb utánpótlás korú lány sportolója Szőke Zita (9.ny),aki a HSÚVC egyesület tagja,szerb és magyar válogatott úszó.Jó sportoló díjat vehetett át Stráma Klaudia (11.a) atlétika sportágban nyújtott teljesítményéért.Az év legjobb szenior női versenyzője Nagy Enikő testnevelő lett,ő is a HSÚVC egyesület úszója.

Gratulálunk nekik!

Share/Save

Városi atlétika verseny

2019. április 9-én, kedden volt a városi atlétika verseny. Isklánkból nagyon nagy lészámmal vettek részt tanulóink. A VI. korcsoportból a lányok közül Földesi Gerda 11. a osztályos tanuló súlylökésből 2. lett. A fiúk közül Győrfi Dominik (11.a oszt.) a 100 m-es síkfutást megnyerte, Todoran Tamás (12. a oszt.) a 400 m-es síkfutást megnyerte, Misota Krisztián (12.a oszt.) pedig az 1500 m-es síkfutást nyerte meg.

Az V. korcsoportos lányok közül Stráma Klaudia (11. a) a távolugrást és a súlylökést is megnyerte, Tóth Andrea Barbara  a 400 m-es síkfutást nyerte meg, Ötvös Netti (9. c) pedig a 100m-es síkfutásban 3. lett.

A fiúk eredményei: 100 m-es síkfutás Erdős Dávid 1. hely, Babcsán Márk 2. hely, 800 m-es síkfutásban Csiszár Norbert 2. hely, távolugrásban Babcsán Márk 3. hely magasugrásban Tóbiás Ákos 2. hely, súlylökésben Erdős Dávid 3. hely.

Gratulálunk a sok szép eredményhez!

Share/Save

Városi mezei futóverseny

Városi mezei futás diákolimpia

 

Idén 2019. március 12-én, kedden az Európa parkban került lebonyolításra a különböző korcsoportok számára meghirdetett mezei futás diákolimpia. Iskolánkat népes csapat, közel 30 diák képviselte, akik az V. és VI. korcsoport egyéni és csapatversenyeiben vettek részt.

A lányoknak 2500, míg a fiúknak 3500 métert kellett teljesíteniük, természetesen a lehető leggyorsabban.

A lányok V. korcsoportjában egyéni városi diákolimpia bajnok Stráma Klaudia Inez, 11.a osztályos tanuló lett. A fiúknál- szintén ebben a korcsoportban – Csatlós Gábor 9.c osztályos diák a második helyet szerezte meg. A VI. korcsoportban a fiúk között negyedikként – és szintén a megyei döntőre továbbjutóként – ért célba Győrfi Dominik, 11.a osztályos tanulónk.

Jól szerepeltek váltóink is! Az V. korcsoport versenyét a Csatlós Gábor, Szőke Szabolcs, Csiszár Norbert, Babcsán Márk, Kovács Renátó kvintett nyerte. Ebben a versenyszámban a harmadik helyen is Eötvös-ös csapat végzett, amelynek tagjai: Pap Csaba, Szabó Bence, Rostás Mihály, Kekezovic Zsolt, Zsadányi Martin voltak. A lányoknál második helyet érte el a Stráma Klaudia Inez, Albert Júlia, István Laura, Szabó Kíra, Vörös Nikolett alkotta csapat.Az eggyel idősebb korosztályban ezüstérmet szerzett a Győrfi Dominik, Kiss Dániel, Surján Ákos, Gaudi Ádám, Görbe Dániel alkotta ötös fogat.

Gratulálunk tanulóinknak a tisztes helytálláshoz és köszönjük az egyesületi edzők együttműködését!

 

 

 

 

 

 

 

Share/Save

Oldalak